Zwart

Het onderwijs gaat staken! 5 oktober is de dag. Eerst dierendag, dan lerarendag… En nu staken op 5 oktober!

Een goede leraar staakt niet, die ploetert verder. Althans, dat is wat men doet. Altijd al deed. Immers: kinderen en ouders mogen niet de dupe worden van de strijd om arbeidsvoorwaarden….

Maar niet meer op 5 oktober 2017. Genoeg is genoeg. Al jaren worden scholen leeg gemolken. Steeds minder geld voor energie, voor water, voor onderhoud.
En (!): voor arbeidsvoorwaarden.
De crisisjaren zijn voor veel mensen lastig geweest, maar in diezelfde jaren zijn juf en  meester afgeperst. Steeds meer werk, maar geen cent erbij. Integendeel. De ene na de andere arbeidsvoorwaarde is afgebroken. Je bent gek om voor zo’n werkgever nog gemotiveerd te kunnen werken…

5 oktober dus niet. Op 5 oktober wordt er niet gewerkt. Ook geen administratie. Ook geen kinderopvang. Ook geen lesvoorbereiding.
Laat je niet bang maken dat je later uren in moet halen. De uren van 5 oktober zijn stakingsuren. Stakingsuren zijn uren waarop niet gewerkt wordt. Nu niet, en later ook niet…. Heeft de inspecteur daar een probleem mee? Dan gaat ie zelf maar weer eens een lesje draaien. Kan geen kwaad, aldoende leert men immers.

Wat gaan we doen? We moeten allemaal naar Den Haag. Laat de fluitjes en de petjes maar thuis. Trek je zwarte kleren aan, zet een zwarte hoge hoed op, en laat zien hoe politiek Den Haag goed onderwijs ten grave draagt.
Laat het daar, op dat grote grasveld in Den Haag, tien minuten stil zijn. Stel je voor: dat zou pas een statement zijn…

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *