Al is de leugen nog zo snel…

Eindelijk! Eindelijk! Eindelijk kwam de waarheid boven tafel! Drastische bezuinigingen hebben er toe geleid dat steeds meer meesters en juffen hun zuurverdiende eigen centen moeten besteden bij de armzaligste winkels in Nederland om kwalitatief goed onderwijs in stand te kunnen houden… Schandalig! Triest.

Stel je voor. Al die kinderen in het basisonderwijs, die slechts nog fatsoenlijk les kunnen krijgen met, op kosten van juf en meester, aangeschafte freubeltjes uit Derde-Wereld-landen en China. Bedenk eens hoe de kwaliteit van onderwijs er in dit land voor zou staan als deze, zelf al armlastige, meesters en juffen hun portemonnee niet zouden trekken om bij de Action, de Xenos of zelfs de Kringloop wat spulletjes te kopen! Dan zouden al die kinderen zelfs geen fatsoenlijk rekenonderwijs of spellingslessen van enige kwaliteit kunnen meemaken….
Geen wonder dat de motivatie van leerlingen in Nederland zo laag ligt!

Als de Minister van Onderwijs zelfs niet bereid is om in prulletjes van Action en Xenos te investeren en alleen maar mooie troebele verhalen ophangt over investeren in Talent en Universitaire PABO’s…
Als de Minister-President te boek staat als leugenaar en bedrieger en wegkomt met taalvariaties als ‘Pleur-OP’…
Als je Minister van Onderwijs bent, bovenstaand affiche omarmt, ben jij degene die een aanslag doet…: Bussenmaker & Dekker: goedkoopje.
Als je in Den Haag Minister van Justitie kunt zijn en, ondanks de ene na de andere blunder, kunt blijven plakken op het pluche…
Als ze je daar onder de stolp allemaal voorhouden dat ze het vertrouwen van de burger terug moeten winnen….
Hoe is het dan in godsnaam mogelijk dat meesters en juffen slechts met de prullen van elders onderwijs geven?

Denk nou maar niet dat ik uit mijn nek klets. Ik weet er alles van. Ik weet nog heel goed die keer, dat ik voor een project over de Waddenzee een emmer haring kocht (ja, geheel op eigen kosten, de school wenste niet mee te betalen), een avondlang de handel stond schoon te maken (vijftig haringen in een tonnetje), en de dag daarna, stinkend naar vis, de kinderen trakteerde op een harinkje…. De vis was duur betaald, en de leerlingen wensten het niet te eten….. Uiteindelijk hebben mijn collega’s zich vervolgens ongans gegeten aan heerlijke haring. Op mijn kosten. Ja, ja, zo gaat dat in onderwijsland.

Nog steeds moet onderwijs op een koopje, dus de meester hoeft niet met een bonnetje te komen

Ik weet er alles van. Ik heb een kat, een echte Siamees. Koninklijk bloed, van hoogstaande afkomst uit Siam, maar slecht onderwijs genoten. Kan nog geen letter schrijven. Snapt niets van siamese geschiedenis. Kan geen tafel op zeggen. Hersens zo groot als een pinda, stronteigenwijze nietsnut. Zit maar op haar kleedje arrogant te kijken. Ongemotiveerd als de pest.

Maar eerlijk is eerlijk: haring laat ze niet staan.

Dit bericht is geplaatst in Politiek, Vakbond. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *