De eerste Arie Slob-flop

Het jaar 2018 is nog maar net van start als in de kerstvakantie vanuit et Ministerie van Onderwijs een nieuw schaakspel wordt gestart. Arie Slob gaat de werkdruk te lijf. Hij heeft alleen geen idee hoe, en daarom heeft ie bedacht dat ‘het veld’ dat zelf mag gaan bedenken. Natuurlijk hoort daar dan ook weer een uitgewerkt plan bij.

Wat is het idee? 50 scholen mogen elk 8.000,- gaan aanvragen voor werkdrukverlaging. Met dat geld mogen ze gaan bedenken hoe de werkdruk van het personeel verlaagd kan worden.

Ik stel me zo voor dat er op het ministerie een aantal ambtenaren weken met dit idee bezig zijn geweest. Even denk ik ook terug aan de tv-serie ‘Yes, Minister’, waarin ambtenaren druk zijn met het onderuithalen van hun  directe baas (maar ik denk natuurlijk altijd heel slecht). Ik denk ook dat die ambtenaren, die dit lumineuze idee de wereld in hebben geholpen momenteel de grootste lol moeten hebben: de Arie-Slob-Flop….

Met verbazing heb ik van het idee kennis genomen. Kijk, ieder weldenkend onderwijzer weet wat je met 8.000,- kunt doen, daar kun je nog geen klassenassistent voor een halve dag van benoemen. En dat je geen 8.000,- nodig hebt om te besluiten een groepsplannetje meer of minder uit te werken, dat kan iedere burger wel uitrekenen. Kortom: het is hetzelfde liedje als dat van jaren: doen alsof je echt iets wilt doen voor ‘het veld’ en dan met zulke onzin aankomen.

Ook Arie Slob wil passend onderwijs voor nop.
Ook Arie Slob haalt het PO niet uit het slop.
Met Arie Slob onderwijs niet aan de top.
Ook met Arie Slob onderwijskwaliteitsstop.
Arie Slob komt met 8000-euromop.

Als onderwijsmedewerker is dit misschien wel de beste hint van de minister om door te gaan met onderwijsacties. Het hoeft natuurlijk niets te kosten. Een volledige administratiestop lijkt voor de hand te liggen. Bekt ook goed: Met Arie Slob een complete administratiestop.

En daarvoor hoeft geen school voor 8.000,- een volledig uitgewerkt plan voor de bestrijding van werkdruk te bedenken…. Goedkoper kan het niet, excellentie Arie!

Dit bericht is geplaatst in Onderwijs, Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *