Tussendoortje

Zondag 13 februari…
Steeds meer zie je verzet opkomen. Verzet dat wordt afgedaan als verzet tegen corona… Maar dat is NIET de werkelijkheid….

De werkelijkheid is dat overheden in Europa (en elders) deze ziekte misbruiken om vrijheden te ontnemen. Let op: ook al lijkt het nu dat een en ander langzamerhand wordt versoepeld, vergis je niet. Er is zoveel aan wetgeving gewijzigd dat bij wijze van spreken, bij het ontdekken van weer een virus, de samenleving meteen opnieuw op slot gezet kan worden, zonder tussenkomst van democratisch gekozen organen. Anders gezegd: onze overheid heeft dwangmiddelen in handen gekregen die een dictatuur niet misstaan!

Natuurlijk geloof je dit niet, dat is toch niet mogelijk in een democratie?
Wel: denk terug aan de toeslagen-affaire. Mark Rutte liet onder zijn bewind het passeren dat mensen met behulp van digitale middelen werden gestempeld als fraudeurs, anderstalig, andere huidskleur, immigrant: digitale overheidssystemen werden ingezet om rechten te ontnemen…

Geloof me, jouw groene vinkje stelt niets voor. Dezelfde Mark Rutte heeft nu de wettelijke mogelijkheid om te bepalen of jij wel of niet een groen vinkje krijgt. Wil jij geen prik? Dan is je groene vinkje meteen waardeloos. Wil jij geen booster? Dan ga je niet op wintersport, of op vakantie naar Frankrijk of Oostenrijk…. of naar het café….

Vandaag (dit weekend) wordt er in Den Haag gedemonstreerd. Als in Frankrijk, Als in Berlijn, Als in Oostenrijk. Als in Canada.
Nee, niet tegen corona. Wel tegen overheden die democratie om zeep helpen. De nabije geschiedenis wordt steeds duidelijker. Nu weet je waarom het referendum werd afgeschaft. Nu weet je waarom Ollongren weer minister is. Nu weet je waarom allerlei wetten meer of minder stiekem zijn gewijzigd. Nu snap je waarom Kaag minister van Binnenlandse Zaken werd (zodat de politie NIET meer je vriend is). Nu weet je waarom Mark Rutte minister-president moest blijven. En nu weet je ook waarom ‘ de koning’ in alle talen zwijgt…

Heb je nog illusies? Of begrijp je waarom je ook voor je recht moet opkomen. Zelfs je recht om ziek te zijn, in plaats van je af te laten schilderen als een potentieel gevaar voor je medemens….

Dit bericht is geplaatst in Muizenissen, Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *