De PP

Dat had je gedacht! Even een snelle boodschap doen, gezellig met je vrouw, dat is er tegenwoordig niet meer bij!
Coronatijd, anderhalve meter afstand, het nieuwe normaal…

De vernieuwing van de woonomgeving vraagt wat meer licht op donkere plekken. Een staande lamp kan verlichting brengen. En zo trekken wij er op uit om eens her en der kennis van de moderne verlichting op te doen. Het startpunt: de lokale bouwmarkten.
Oonnozel als we zijn rijden we voor bij één van die bekende bouwmarkten in het land, wijd en zijd bekend van het TV-programma ‘Eigen huis en tuin’. De auto mooi dichtbij geparkeerd (vlak voor de deur) en daar stappen we samen uit. Ik links, zij rechts. Tegelijkertijd, alsof het ingestudeerd is. En eigenlijk is het dat ook: samen naar de bouwmarkt…

Nog steeds staat de onbekommerdheid op onze gezichten als we de entree van de bekende bouwmarkt naderen… Maar, al voor één van ons beiden de drempel heeft betreden, wijst een priemende vinger richting mijn vrouw (die op dat moment achter me aanloopt).
Een geuniformeerd vrouwmens, zwarte bril op de neus, zwarte stropdas op een wit overhemd, kijkt ons met een vorsende doordringende blijk aan.
‘Mevrouw, u blijft buiten! Geen twee personen in de winkel!” Van doordringend verandert de blik langzaam in dreigend, als wij beiden de ‘nieuwe-normaal-regel’ van de Praxis enigszins in twijfel trekken (althans: onze gezichten zullen dat hebben uitgestraald).
Het vrouwmens laat geen twijfel bestaan; zo nodig wordt de hogedrukspuit erbij gehaald om één van ons buiten de deur te houden.
Op leven en dood strijdt zij voor de corona-wetten van de Praxis, Wat er ook gebeurt: mijn vrouw zal het pand niet betreden. Niet zolang zij daar in het voorportaal zit.

Wat nu? Omdraaien of toch doorzetten? Een rel veroorzaken en een veroordeling wegens huisvredebreuk. of het pand de rug toekeren en de omzet van deze bouwmarkt nog verder laten kelderen?
Tot het laatste wordt besloten. Het onvriendelijke vrouwmens krijgt nog toegebeten dat anderen wellicht meer gecharmeerd zijn van hogere omzetcijfers…

Die ander zit aan de overzijde. Niet bekend van een TV-programma. Wel een aardige dame in de hal, die het mogelijk maakt de handen schoon te maken (niet-verplicht), een kaartje te nemen met een nummer (na ettelijke bezoeken snap ik de functie van het kaartje nog niet helemaal) en een vriendelijk verzoek dit kaartje bij het verlaten van de winkel aan de cassiere te overhandigen. De vriendelijkheid zelve, daar.

Tsja, voorlopig laat ik de Praxis-Politie maar even links liggen. Of rechts. Het is maar net hoe je het wilt bekijken….

Dit bericht is geplaatst in Muizenissen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *