Het vergaan van de wereld

Sinds 8 november is de wereld veranderd; hadden we daarvoor problemen met klimaatverandering, pensioenen, de Europese Gemeenschap, Duitse kernreactoren, salafisten, en Zwarte Piet (als vermomming van ons beroerde Nederlandse verleden)… Dat alles is in één klap van ondergeschikt belang, sinds de overwinning van de Trumpisten in de VS.
Ik ben dan ook meteen begonnen met de onderkeldering van het tuinhuis, het illegaal verleggen van de glasvezelkabel en de inkoop van een behoorlijke vracht bruine bonen (die zijn namelijk dubbel inzetbaar). Men vraagt zich in de straat af met welk bouwproject ik nu weer gestart ben, maar ik zeg niks! Voor je het weet heb je het campagneteam van de VVS in je tuin wroeten, niet waar?

Eerlijk gezegd is me pas sinds 8 november de betrekkelijkheid van het lerarenregister duidelijk geworden. Waar hebben we het over in deze barre tijden? Zitten wij een beetje moeilijk te doen over de vraag wie er nu precies rechtmatig eigenaar is over de opbrangst van professionaliseren in onderwijs, wie het recht heeft te bepalen wat goede en niet-goede scholing is, of je er wel of niet meer mee moet verdienen en of werkgevers recht op inspraak hebben. Mens, aan de andere kant van de oceaan zit Trump! De wereld vergaat! Ga liever boodschappen doen dan naar school! Bereid je voor op de oorlog tussen Trump en de wereld….

Natuurlijk heb ik Wifi aangeschoten (nee, niet af- maar aan-). Die kat heeft, naast de haarkleur van meneer Trump, ook verstand van zaken van zaken als registers. Zij staat namelijk ingeschreven in het Stamboekregister van Origineel Siamees Bloed en in het Beroepsregister van Treitersiamezen, en ik kan je vertellen: daar is wat voor nodig! Het is een keiharde leerschool om origineel Siamees te blijven en je te blijven verzetten tegen raciale vermenging, en ook je bestaan als treitersiamees.. Je hebt een naam hoog te houden!
Natuurlijk laat je je door je baasje niet voorschrijven wanneer de grenzen zijn bereikt, wat wel en niet toelaatbaar is, bij wie je je treitervaardigheid gaat bijspijkeren, bij welke collega jij je intervisieproject mee gaat uitvoeren! Wat denken ze wel, daar bij de Raad van Geregistreerde Siamezen!

Nee, daar kunnen de heren Klaver, Pechtold en Samson nog wat van leren (je kunt hier trouwens niet mijn hele politieke voorkeur uit af lezen); Wifi zou geen bezwaren hebben tegen uitspraken als minder-minder Siamezen.Dat helpt immers prima het ras zuiver te houden. Daar kunnen die gasten uit Noord-Afrika nog een puntje aan zuigen. Eigenlijk kun je wel stellen dat het Wifi triest stemt dat juist over Siamezen zulke uitspraken niet zijn gedaan. Nou ja, behalve die ene boze buurman dan…..

Een beroepsregister? Natuurlijk! Alleen als de Siamees zelf de kwalitietsregels mag vaststellen. Zaken als: “Hoe vang ik het vogeltje levend?” Hoelang kun je spelen met een muis totdat ie doodgaat (anders gezegd: wat is de levensduur van een muis?); hoe lang is de irritatiekromme van mijn buurman? Dat soort dingen: daar gaat je werkgever toch niet over?

Dus: komt maar op met dat beroepsregister voor leraren! En wees er goed kritisch op dat jullie zèlf de regels vaststellen. Enne… een beetje zelfkritisch mag best. Dingen als minder-minder-leraren, ach.. (dat gebeurt toch al met steeds minder leerlingen), of, naar aanleiding van het verwachte herinvoeren uitzetbeleid voor domme leerlingen: je mag verwachten dat leraren zich daarin scholen!
Kortom: het mag best wat meer Trumpistisch, volgens mijn Siamees!

Wifi for President…. Rutte: maak je borst maar nat!

Dit bericht is geplaatst in Levenslessen, Onderwijs, Professie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *