Cooling down

Gouda, de intocht van Sinterklaas. Duizenden ouders zijn met hun kinderen afgereisd om de intocht van de goed-heilig man mee te maken. Als Sinterklaas met pieten door de stad loopt, op weg naar het plein voor het gemeentehuis, verzamelt zich ook het tuig dat immer en overal, de meerderheid op kosten van de overheid, meent eigen mening op te moeten dringen. Als het echte feest op het stadhuisplein begint, begint ook de terreur van de minderheid. Zoals altijd, zo nodig over de ruggen van onschuldigen. Het had feest moeten zijn…..

Ook al deed de Raad van State deze week uitspraak… Of misschine juist wel daarom! Als je niet fatsoenlijk je zin krijgt, dan ga je toch gewoon het feestje verpesten?

So wie so was dit de week waarin duidelijk werd wat segegratie betekent. Immers: er vertrokken ook twee Turken uit de PvdA-fractie. Ik zeg met opzet Turken, want uit alles bleek dat deze twee niet van plan waren zich te integreren. Zij waren Turk, zij zijn Turk, en geen haar op hun hoofd piekerde erover daar iets aan te veranderen. Vrouwen in de PvdA-fractie werden geacht hun mond te houden….
Tenslotte krijgt de woordvoerder voor Integratie in de PvdA-fractie, de heer Marcouch (van Marokkaanse afkomst), als boodschap mee: “Moge Allah je straffen”.

Kick out the Turkish Tenslotte krijgt de woordvoerder voor Integratie in de PvdA-fractie, de heer Marcouch (van Marokkaanse afkomst), als boodschap mee: “Moge Allah je straffen”.

In dat land leven wij. Soms lijken het oosten en het westen van het land wel heel erg ver uit elkaar te liggen, maar vergis je niet. Gebrek aan integratie ligt in elke grote plaats om de hoek. Voor je het weet zijn hele wijken gericht op segregatie.

Wat ik zo verbazend vind is de stilte. Natuurlijk, je hoort wel gemor tegen de Zwarte-Piet-discussie, en natuurlijk is het schandalig dat het Goudse feestje werd verstoord, maar toch: het blijft stil. In de personeelskamer van menig school hoor je zeggen dat Zwarte Piet gewoon blijft (geen haar op mijn hoofd, en zo).

Maar dat is niet de clou, zo heb je afgelopen week kunnen merken.
Allereerst is er in dit land een groepje mensen te vinden die Zwarte Piet een racistisch fenomeen vinden, anders gezegd: als jij vindt dat Zwarte Piet moet blijven, ben je een racist. Typerend is ook nog dat dit dan gezegd wordt door mensen, die van buiten dit land hier zijn komen wonen, die in de meeste gevallen leven op uitkerings- (en dus onze) kosten, en die zich vervolgens het recht voorbehouden ons racisten te noemen.
Daarnaast is er ook een categorie mensen te vinden die weigeren werk te maken van integratie; die weigeren zich als volwaardig burger van dit land op te stellen (je hebt ze deze week zien morrelen aan de grenzen van onze tolerantie). Daaronder heb je die zelfs bedenken op een andere plek in naam van Allah een bloedbad aan te richten.

Wat te doen in je klas? Kinderen zijn niet gek; zij kijken ook tv, krijgen het voor-geschoteld in het Jeugdjournaal, wellicht wijdt Nieuwsbegrip er aandacht aan.
Hoe sta jij er in? Ben jij die racist? Ben jij degene die vindt dat buitenlanders hun eigen cultuur hier moeten handhaven, zelfs als dat betekent dat deze samenleving daarmee verworven vrijheden verliest? Ontloop je discussie in je groep, of juist niet, maar laat je je zelf niet zien? Nu zit je nog lekker in het oosten. Komen in december de wijzen hier vandaan?

Dat zijn de vragen waar Wifi en ik ook mee worstelen. Na het inrichten van de opslagplaatsen voor eieren en tomaten (we hebben nog geen oud digibord kunnen vinden) hebben ook wij natuurlijk het nieuws van deze week gevolgd.Denk niet dat wij thuis niet met dit vraagstuk te maken hebben. Wifi is een Siamees. Geen Turk, geen Arabier, Jood of neger, nee, een echte Siamees. Voor een Siamees is het leven in dit land geen pretje. Vaak zeikweer, vaak aan de frisse kant, iedereen die aan je wil zitten, genoeg mensen die je wel kunnen schieten in de buurt… Nee, het leven van een Siamees is zo’n racistisch land is moeilijk!

Wees eerlijk, en kijk maar naar haar foto. Die is toch mis te verstaan? En als je al denkt: nou, die komt niet uit een ver land… Dan is het vast niet moeilijk voor te stellen dat deze jongedame de oefenschoorsteen van Sinterklaas al meerdere malen van boven naar beneden heeft doorkruist! Een kop zo zwart als roet, het lijf mooi blond, de poten en de staart weer zwart… Inderdaad: of de schoorsteen, of ze moet me vanaf vandaag gaan uitschelden voor racist.

Vanaf vandaag mag je me ‘racist’ noemen. Fricistische racist! Ik zal het dragen als een geuzennaam!

Dit bericht is geplaatst in Levenslessen, Muizenissen, Vakbond. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *