De kat als zender

Wie hier wel vaker op bezoek komt weet dat ik een kat heb. Een Siamees. Ras (mag je dat nog zeggen?). Toppunt van eigenwijzigheid, toppunt van luiigheid (zoals de Engelsen zeggen: a lazy cat), hoog treitervermogen, bij voorkeur dat doen wat niet mag (structurele puber) en nu ook: buurtzender.

Bij binnenkomst van dit beest, een aantal jaren geleden alweer, kreeg ze een naam. Men zegt wel eens dat, als je een kind een naam geeft, dat kind later blijkt te passen bij zijn/haar naam. We hebben onze Siamees de naam Wifi gegeven.
Verder is ze tot onderzoeksonderwerp gebombardeerd. Voortdurend is ze vergeleken met leerlingen, met docenten, ook wel eens met politici; voortdurend bleek dat ze een geheel eigen wijze heeft van omgaan met de dingen. Of het nu gaat om het leveren van prestaties of om het (af-)leren van dingen: de kat blijkt een geheel eigen wijze van invulling van wat er van haar verwacht wordt.

Zo bleek. Ze blijkt te passen bij haar naam! Uit de onderstaande foto blijkt hoe letterlijk ze haar rol neemt als buurtprovider. En nee: ik heb hier geen aandeel in!

4 antennes, geheel gestrekt, vol op temperatuur: wie heeft hier nog gebrek aan verbinding?

Dit bericht is geplaatst in Kattenklets, Muizenissen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *