Centenmaker

Vanavond zat ik met de kat op schoot. Even bijpraten over de Bond van Vrije Siamezen, de nieuwe cao voor Siamezen, de wereld van jonge vogels en vrije Siamezen, samen naar Op1 kijken. Dat soort dagelijkse dingen.

Plots gaat het beestje miauwend overeind zitten. Ze staart naar het scherm, de oren achterover. Eerst denk ik dat ze de kat van de buren over het dak hoort lopen. Als ik haar op wil pakken zet ze zich schrapt. Ik kan haar blik niet van de TV losmaken. Wat zou er zijn?

Ah, Ab Osterhaus is voor de buis. Alweer. Mijn kat (als potentiële virus-overbrenger) is geen vriend van Ab, om het maar eens zachtjes uit drukken. Ze kan zijn bloed wel drinken (ik heb haar daarover negatief geadviseerd, je kunt beter geen virologenbloed drinken, niet waar?). Maar goed, ik kan me er iets bij voorstellen, na twee maanden thuis opgesloten zitten.

Zelf heb ik ook wel wat gedachten bij Ab. Immers, Ab is groot voorstander van de lockdown. Vanaf het begin al. Maar wie zie je bijna elke avond op de buis? Ab Osterhaus! Je staat er mee op en gaat ermee naar…. Nee dat nou weer niet. Maar goed: Ab is elke dag op pad. Ab heeft wel regels, maar niet voor zichzelf. Of hij moet al wonen in de studio (maar dan is ie wel net verhuisd, want vroeger zat ie altijd bij Jinek).

Wat zou dat schuiven, zo’n avondje ’talkshow’? Dat zou ik nou wel eens willen weten. Op1 heeft vast een voor beide partijen lucratief contract afgesloten. Ab, 4 x in de week voor half geld. Nog even Ab. Dan is er een vaccin, dan doen de aandelen het ook weer goed!

Dit bericht is geplaatst in Kattenklets, Levenslessen, Muizenissen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *