Pak je kans, met wiet meer mans

De laatste weken heb ik vaak geschreven over acties door bonden voor meer geld op de plank in het onderwijs. Ik geef het toe… het was niet altijd een positief verhaal over de bonden…

Nu is er een nieuw kabinet! Al die bonden zijn inmiddels teleurgesteld over wat er terecht komt van toezeggingen. Maar nu is het tijd om de blik op de toekomst te richten, mensen! Nu moet het regeerakkoord gelezen worden en gaan we op zoek naar de mazen. En…! De oplossing is er….

(Even tussen haakjes: hou het even voor jezelf wil je? Nog even niet naar bestuurders en zo, en hou de ouderorganisaties er ook nog even buiten, eerst moet ik nog even een experiment doen met Wifi, een soort onderzoek naar het effect mijn oplossing op de exacte verbetering van toetsresultaten, en je weet dat WiFi daarin wat lastig is…)

Oké, mijn idee. Eerst even de punten op een rijtje:
– leerlingenkrimp
– tekort aan docenten
– vrijkomende schoolgebouwen
– leerlingkwalen / leerkrachtziekten
– 21ste eeuw-skills

Ik heb de oplossing. Ik HEB het regeerakkoord gelezen en het staat er in. We kunnen bij wijze van spreken direct de koe bij de horens vatten (eh… dat mag niet meer, geloof ik, van de Partij van de Dieren). Het is zo grandioos, mijn voorstel. Niemand die afgelopen week ook maar in de buurt kwam van…

In het regeerakkoord staat dat de overheid de verkoop van wiet naar zich toe wil trekken. Nu worden er gemeenten gezocht voor een experiment. Onderwijs, PAK JE KANS!

Leegstaande schoolgebouwen: bedenk hoeveel wiet je daar niet kunt planten…. Als we daar nu eens de oudere leerkrachten vervroegd de klas laten uittreden en de laatste jaren de wiet op latenkweken…. Dat lijkt me ook geweldig voor de kwaliteit van het spul: waar vind je meer gedreven mensen dan in het onderwijs?
Kijk ook eens wat het op kan brengen! Miljoenen en miljoenen… Kun je zo rechtstreeks het onderwijs in eh… laten roken!  Wat kunnen we daar niet van doen….

Stel nu dat het echt goed spul is… Zo van eh… als je gebruikt stijg je boven je zelf uit…. Zo van eh…: even een jointje voor de toets en het gaat toppie. Top toch?
Een jointje voor de leraar: wat een vakbekwame instructie zal dat opleveren…  En wat te denken van een klas van high leerlingen? Geen VR-bril meer nodig…. Top, en zo 21ste eeuws..
En als de inspecteur komt beginnen we met een rokertje. Buiten natuurlijk.

Met Wifi de kat moet ik dat allemaal nog onderzoeken. Dat is wel wat lastig, de kat rookt niet. Maar inmiddels heb ik daar een oplossing voor: ik heb een grote wasmachinedoos gehaald waar de hele
kattenmand in kan, en met een slang kan de rook van een jointje naar binnen word geblazen. Ja, de kat hoeft alleen maar high te worden toch?

Ik heb mijn voorstel toch maar alvast bij de onderwijsinspectie aangemeld, voordat ze in de zorg op hetzelfde idee komen: al die oude leegstaande bejaardenhuizen volplanten… Of bij de politie… Stel je voor zeg: lege politiebureau’s nu als wielcentra. Nee, dan kunnen we niet laten gebeuren!

Dit bericht is geplaatst in Duurzaam, Levenslessen, Muizenissen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *