De rommel voor het uitkiezen

Mensen, wat een verzameling rommel kun je toch op 1 locatie bekijken. Nee, niet de stort van de gemeente of zo, maar zeg: we organiseren een rommelmarkt…. Dat zien de mensen dan echt als een uitdaging. Schuren, zolders, speelgoedkasten: alles wat opengetrokken kan worden om de spullen die je toch nooit meer gebruikt bij elkaar te vegen en dan op straat te koop aan te bieden.

Kinderkleren, vazen, stenen, boeken, gebruikt gereedschap, spelletjes, bestek, potjes en pannetjes, schroeven en moeren: je kunt het zo gek niet bedenken of het ligt op straat.
Waar dan? Nou, gisteren in Hattem. Gezellig oud Hanzestadje, nu volgeplempt met zolderhandel.

Het begint al bij het aankomen, om een uur of half tien. Te laat: alle grote parkeerplekken zijn al bezet. Maar, ergens in een zijstraatje bij het centrum, is nog plek (zullen de Hattem-ers blij mee zijn). Tassen aan de arm, en lopen maar.
De sjouwtocht naar het centrum, waar het allemaal gebeurt. De straten vol met auto’s, en in het centrum de kramen vol met andermans spulletjes. Vind daar maar eens iets van je gading. Als je alles van de hele markt in vrachtwagens af moet voeren, dan is de afdeling logistiek meteen over de toeren.

’t Is 2022, drie jaar na de vorige keer. De rommel heeft zich natuurlijk opgestapeld in de huizen. Een prima manier om er af te komen… Maar ja: vind maar eens de koper.
En ik, arme ziel: ik ben tassendrager. Alles wat gekocht wordt verdwijnt in mijn tas, met als gevolg dat ik steeds schuiner voortploeter. Van alles en nog wat verdwijnt er in de tas. Gelukkig verschijnt na enige tijd een extra tas op wielen.
O ja: koffie en taart. Ergens in een van de Hattemer straatjes staat een huis, met een tuin, met daarin allemaal zitjes. Drie dames verkopen er taart en koffie. Vechten om een plekje, maar je moet er iets voor over hebben. We crossen de tuin in, met die tas op wielen. Rijden over andermans tenen en veroveren twee stoelen.

Aan het eind van de dag komen we thuis aan. Kat blij. En ik sjouw de ‘handel van de toekomst’ het huis in. Boeken, schoolstempels, biologische groente… Niet voor niks geweest!

Dit bericht is geplaatst in Duurzaam, Muizenissen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *